På Aarhus Katedralskole er der gensynsfest for gamle elever, eller det vil sige det bliver i stedet til en gengældelsesfest.

Cecilie, vores jeg-fortæller, er skeptisk fra begyndelsen. Sammen med tre veninder hørte hun dengang til en gruppe selvoptagede stjerner på gymnasiet. De blev siden uvenner, og Cecilie frygter for gensynet, men har aftalt at mødes med sin gamle ven Kristian.

Blandt de gamle elever er ‘Kongen og dronningen af Katedralen’, et ungt power couple der angiveligt havde en betydelig magt over omgivelserne. Det kan man godt undre sig over som læser, for begge er gennemført usympatiske, småfulde og nærmest fjendtlige overfor hinanden. Men for resten af klassen fra dengang er de nærmest magiske.

Og alting har en ende. Inden klokken er halvelleve ligger dronningen død på dansegulvet, angiveligt forgiftet. Kongen er forsvundet, men har udsendt en sær sms med en gåde.

Cecilie har brugt aftenen til at forsone sig nogenlunde med de gamle veninder samt afvente, at Kristian fik tid til at fortælle hende en hemmelighed, som han har annonceret flere gange. Men pludselig bliver hun involveret i opklaringen. Morderen har efterladt et brev, faktisk nærmest en mindre roman om motiv og udførelse af mordet, men der er noget der ikke stemmer. Dronningen bliver ikke det eneste dødsfald den aften.

Stormen på katedralen kunne blive en fin ungdomsfilm, her er god uhygge og tempo, men karaktererne har mærkelige brister. De opfører sig, som gik de stadigt i sjette klasse, magtforholdene er virkeligt besynderlige, og såvel morder som jeg-fortæller er forrygende selvoptagede, selvom de officielt er voksne.

Stormen på katedralen

Cecilie Husted

328 sider

Byens Forlag

Udgivet: 2021

Birte Strandby