Arnold Schwarzenegger, Kim Kardashian og Paris Hilton havde mistet deres berømmelse og ernærede sig nu som skolelærere i Missouri.

Alice er på arbejde i sin fars slikbutik, Sucretaire d’Alice, da en varevogn vælter ude på gaden. Da ambulancen har hentet chaufføren, og tilskuerne har købt slik og er gået igen, får Alice besøg af en truende hætteklædt person, der viser et billede frem af en dreng for at høre, om Alice kender ham. Det gør hun ikke, men da hun er ved at lukke forretningen, finder hun ham i baglokalet. Han har været spærret inde i den væltede varevogn og er nu flygtet. Og det er ikke det eneste sære ved ham. Han er opvokset i et tårn, alene som en Kaspar Hauser. Nogen har bragt ham mad, og han havde også en bog – Ulysses af Joyce, og en fjernsynskanal, hvor han så X-factor. Men ellers er han uden erfaringer med Alices verden.

Alice og hendes far kontakter gendarmeriet, men da det viser sig, at knægten ikke har hverken personnummer eller Facebook-profil, mener de ikke, at de kan gøre noget for ham (for hvordan udfylder man skemaernes felter med navn og personnummer, hvis der ikke er nogen af delene?). Alices far beslutter, at drengen – som de kalder Victor – kan overnatte hos dem. Alice hedder forresten Hugo til efternavn, og de to gendarmer hedder Baudelaire og Proust.

Selvom Victor ikke har lært så meget, så kan han alligevel noget. Alice opretter ham på Facebook, og i løbet af ingen tid har han flere tusind venner. Efter at han været med i et talkshow, han har 154.000 venner og tusindvis af følgere på Instagram. Og inden der er gået tre døgn, har han frelst en gruppe børn fra et nedstyrtende tag og fået tilbud fra Macron om at agere forbillede for alle franske børn.

Der er naturligvis et mysterium bag og en lille morale. Alt i alt god underholdning og en slet skjult kritik af de sociale medier. Opbygningen er stort set som i ‘Den lille frelser’ fra 2019.

Søn af Zuckerberg

Barbara Oppenhejm

176 sider

Brændtpunkt

Udgivet: 2020

Birte Strandby