Valentineroman om ung kærlighed

Det begynder som det gør i den meget romantiske bog af David Glattauer God mod nordenvind: Med en fejl i en mailadresse. Den 17-årige dreng spørger pr. mail den 17-årige pige, om hun vil gå en tur med Wilbur. Pigen svarer høfligt, at han nok har skrevet forkert i mailadressen, og herfra udvikler korrespondancen sig let og humoristisk. Wilbur viser sig i øvrigt at være en gris.

I tre måneder korresponderer de to, Ellie og Graham, om deres liv og deres inderste tanker. Så kommer han – der viser sig at være det hotteste navn i amerikanske ungefilm – til den lille by, hvor hun bor. Han skal indspille en film i netop sådan et lillebymiljø, og efter nogle indledende misforståelser møder de to unge hinanden og føler sig præcist så tiltrukket af hinanden, som deres mailkorrespondance signalerede. Men der er naturligvis et problem: Graham, er med al sin berømthed hjemsøgt af paparazzier, og hun er nærmest allergisk overfor denne berømthedens åbenbare svøbe. Hendes far, som hun ikke har mødt i mange år, er amerikansk senator, og medierne har allerede en gang plaget hende og hendes mor.

Behageligt let skrevet og med masser af humor – især i mailkorrespondancen – hvorimod de unge kæmper lidt med at gøre samtalen flydende udenfor mailen. Mediemenneskerne er forbryderisk nærgående, og minder om dem, der optræder i Fay Weldons roman Præsidentens barn.

Det havde måske været mere overbevisende, hvis de unge i højere grad benyttede sig af slang eller sms-sprog, men de er relativt voksne i både sprog og betragtninger. Ellers god, romantisk underholdning.

Jennifer E. Smith

Oversat af Louise Ardenfelt Ravnild

368 sider

Høst & Søn

Målgruppe: 13+

Udgivet: 12.02.2015

Birte Strandby