Søren kommer fra en kernefamilie, mor, far og to sønner, hvor Søren er den yngste. Der er tilsyneladende intet i opdragelse eller barndom der skiller sig voldsomt ud. Alligevel slår Søren begge sine forældre ihjel.

Søren er krigsveteran, men klarer sig ok på det danske arbejdsmarked. Han har drevet nogle internetcafeer og haft et pædagogjob. Siden er han blevet depotchef på brødfabrikken Kohberg, og her begynder det at gå galt. Efter finanskrisen, i 2010, er der lavkonjunktur, og koncernes indtjening falder. Det bliver Sørens opgave at pege på kolleger der kan fyres, og som mellemleder står han på øretævernes holdeplads. Det giver en ond arbejdsstemning, og Søren oplever at komme ud til sin bil der står med fire punkterede dæk. Det udvikler sig til en slags paranoia, hans kone vil skilles og tager børnene med sig. Hans forældre hjælper ham til et hus, men ellers tager de ekssvigerdatterens parti.

Søren er langt nede, og da forældrene kommer for at gøre rent i hans hus for at gøre det klart til salg, går det galt for Søren.

Bogens ærinde er at undersøge, hvad der konkret er sket, og hvorfor det gik så galt. Vi får en detaljeret beskrivelse af Sørens færden op til og efter mordene, og der er også nogle kommentarer til fænomenet forældremord. Retssagen bliver ligeledes beskrevet grundigt, og der er rigelige detaljer, måske for mange. I hvert fald virker det ikke specielt vedkommende, hvilke kaffepræferencer Sørens forsvarer har. Til gengæld er begrebet forældremord fornuftigt belyst. Her lærer vi på baggrund af engelske retssager om forældredrab, at under 50 % af de dømte havner i psykiatrien. Der er altså ikke nødvendigvis tale om sindssyge i gerningsøjeblikket. I flere tilfælde har barnet været misbrugt, men det handler det ikke om for Søren.

Mord i familien handler om Søren, om hans baggrund, og om retssagen. Ikke uinteressant, men mindre detaljerede beskrivelser havde også fungeret.

Mord i familien

Dobbeltdrab på mor og far

Miki Mistrati & Robert Zola Christensen

263 sider

True Crime, Kriminalforlaget

Udgivet: september 2024

Birte Strandby