Fire gysernoveller der nok kan få en til at overveje, om man ikke i stedet burde læse Far til fire-bøger siddende i et fuldt oplyst rum med mange mennesker.
I alle novellerne hersker mørke, stærke kræfter, og sat i relief til almindelige hverdagstilværelser vokser gysene til uhyrlige dimensioner. Som i novellen Pokus hokus om Viggo der har tryllekunstnerambitioner og pludseligt falder over såvel tryllekunstnerhat som -klæde i en antikforretning. Det er ægte tryllerekvisitter, og med klædet kan Viggo oven i købet trylle sit penalhus væk. Men et eller andet går galt, penalhuset ser sært ud, da han tryller det frem igen. Han øver sig lidt mere, og får nogenlunde styr på processen, så han kan optræde til sin mors fødselsdag. Gæsterne klapper høfligt, men det er som om de ikke forstår omfanget af Viggos enestående magiske evner – indtil hans lillebror tilbyder at være assistent.
To af novellerne handler om hvordan man tackler mobbere, og det er ingen kunst, hvis man får bistand af mørk magi. Et større problem er det, hvis man bagefter ikke længere har brug for magien.
Davids lillesøster har en fantasiven der ordner Davids mobber. David synes det er lidt pinligt at få hjælp af sin søster, men glæder sig over at mobberen er forsvundet. Desværre har lillesøsterens fantasiven fået nye vaner, der giver andre udfordringer.
Simon i novellen Slangetæmmer tackler selv sin mobber; en påklistret slangetatovering ændrer hans styrke og hans personlighed, og hans angst forsvinder, undtagen i drømme om natten. Simon beslutter sig efterfølgende for at fjerne sin tatovering, men det går ikke helt som han forventer.
Illustrationerne er i grå nuancer og får mere end antydet tilstedeværelsen af skumle kræfter. Det er godt fortalt, og novellerne bør nok ikke læses lige før sengetid.
Kenneth Bøgh Andersen
Monster Lilit
Illustreret af Claus Rye Schierbeck
104 sider
Målgruppe: 10+
Udgivet: 13.10.2017
Birte Strandby
Trackbacks/Pingbacks