En ældre mand rejser til Nice med henblik på at skrive en bog. Det foregår i første omgang på den måde, at han hæfter sig ved forskellige personer, som han ser under sit ophold og gætter på, hvem og hvad de er, og hvordan han kan bruge dem i sit plot. Senere støder hans kone til, og de nyder sammen gåture og restauranter i byen.
Fortællerens thriller indledes med, at den niårige søn af et dansk ægtepar bortføres. Ægteparret er den danske generalkonsul i Nice og hans hustru, Elisabeth, der har titel af gesandt. Angiveligt forventer bortførerne, at Elisabeth samarbejder i forbindelse med en særlig opgave, som hun er blevet pålagt af den danske stat.
Der er flere ting på spil. Den organiserede kriminalitet lever godt i Nice og tager sig især af smugling af stoffer, herunder indsmugling af hash for 50.000 euro, hvilket synes ufatteligt lidt, hvis der virkeligt er en hel organisation bag.
Men her er også intriger og dobbeltspil, og den ene danske udsending fra det danske politi kører en anden dagsorden end kollegaen. Samtidigt skal de begge afrapportere til Prax, der er fransk politichef, men heller ikke har overblik over al information.
Der er masser af spændingsmomenter, som da den velkendte maler Arnaud bliver budbringer for nogle mennesker, som han skylder penge, og der er også en mærkelig sag, da en jamaicansk indregistreret coaster der angiveligt fragter landbrugsmaskiner til Libyen pludseligt bliver ramt af et missil – afsendt af det italienske flyvevåben. På et tidspunkt bliver handlingen så hektisk, at den ramler ud i vores fortæller, der jo i princippet ikke gør andet end at skrive sin thriller.
Det er et interessant set-up, men der går ged i det, da fortælleren begynder at pille Nice-borgere ud til sin krimi. Læseren får deres rigtige navn og profession og dernæst en ide om, hvilken rolle de spiller i krimien, men til trods for et indledende personregister skal man holde tungen lige i munden, når der veksles mellem fortællerens cafëliv i Nice og den potentielle internationale konflikt, der koster en højtstående embedsmand livet og måske kan forbindes direkte til den franske regering.
De fleste tråde redes ud til sidst, men det er en kompliceret krimi, der er lettere at læse med indtag af kaffe end med rødvin.
Mørke dage i Nice
Klaus Wilmann
340 sider
Forfatterskabet.dk
Udgivet: 2021
Birte Strandby
Trackbacks/Pingbacks