De to grandkusiner Gitte L. Brandenburg og Marianne Seidelin deler passionen for bage. Glæden ved at bage er gået i arv i generationer i deres familie. Derfor har de to valgt at skrive bogen “Kager fra hjertet – gennem generationer”.
I en tid hvor ”Den store Bagedyst” gang på gang cementerer danskernes interesse for bagværk giver det god mening at udgive en bagebog med klassiske familieopskrifter. Flere og flere hygger sig nemlig med at bage. Med denne bagebog bliver du garanteret lokket ud i dit køkken og i gang med kagebageriet!
“Kager fra hjertet – gennem generationer” emmer af kærlighed til bagværk. Bogprojektet som de to grandkusiner har kastet sig over, har taget flere år. De to damer har nemlig bagt sig gennem stribevis af gamle opskrifter, som deres afdøde familiemedlemmer har efterladt sig, for at udvælge de allerbedste af slagsen. I familien finder vi b.la. tidligere ejere af et bageri på Fanø.
Gitte L. Brandenburg og Marianne Seidelin har samlet knap 100 gamle familieopskrifter. De er inddelt i forskellige typer: Bradepandekager, Formkager, Lagkager & Roulader, Småkager, Marengs/Snitter/Tørkager, Kringler & Horn, Flødekager, Tærter, Brød & Boller samt kapitlet Julekager & Julesmåkager. Så der er nok at vælge mellem – og blive fristet af!
Både Gitte L. Brandenburg og Marianne Seidelin er glade amatørbagere. Den ene har en baggrund som tandklinikassistent og skribent, mens den anden har arbejdet som køkkenansvarlig i en institution. I bogen deler de slægtens bedste opskrifter, ligesom de i små historiske tilbageblik fortæller om deres familiemedlemmer, der holdt af at bage. Dét emmer al sammen af nostalgi, hygge og velsmag.
Skønt bogen er udgivet på eget forlag, er der tale om en udgivelse af overraskende høj kvalitet – både hvad angår indhold og form. Foto og layout er helt som det skal være! Billederne er indbydende og præsenterer kagerne flot. De understreger den gammeldags atmosfærer med mågestel på bordet etc. Enkelte steder savner jeg trin-for-trin-illustrationer af bageprocessen, da det er svært at forstå, hvordan man i praksis former kagen korrekt.
Forfatterteamet har kælet for udvalget af kager. Opskrifterne er, som titlen afslører, af den gode gamle klassiske slags. Det bekræfter de mange fotos af de gamle håndskrevne originale opskrifter, som forfatternes familiemedlemmer møjsommeligt har noteret i hæfter.
Hist og pist vil man nok mene at visse smagssammensætninger ikke længere passer til nutidens ganer, men måske ældre familiemedlemmer stadig vil finde velsmag derved.
“Kager fra hjertet – gennem generationer” er en vellykket opskriftsbog med massevis af fristelser til den bageglade. Det er kager fra længe før fondant og glace blev opfundet! Men det er også en dejlig fortælling om en familie, der i over 100 år har værnet om det hjemmebagte bagværk. Alt i alt en særdeles anbefalelsesværdig bog, der vil vække lykke hos mangen en bage-entusiast.
For yderligere info; se www.kagerfrahjertet.dk
Kager fra hjertet – gennem generationer
Forfatter: Gitte Brandenburg og Marianne Seidelin
Forlag: Forlaget Engsted
180 sider. Hardback
Udgivelsesdato: 25. 9. 2019
Anmelder: Nønne Lønne Votborg
Trackbacks/Pingbacks