Fantasyroman befolket med faldne engle og nefilimer – afkom af engle og menneskekvinder. Aaron er hovedperson, han er forældreløs men har efter en del omskiftelighed fået et godt hjem hos familien Stanley sammen med deres autistiske søn og hunden Gabriel. Aaron er midt i eksamen fra high school, men oplever til sin overraskelse, at han er begyndt at høre stemmer, og efter en voldsom hovedpine kan han pludselig forstå og tale alle tænkelige sprog.

En gammel mand, en falden engel, presser ham til at finde sin indre kraft – stort omtalt som ’Herrens skaberværk’, men hos Aaron manifesterer det sig underligt som en slags ’zoo i kraniet’.

Det viser sig at Aaron har en særlig mission og en del meget farlige fjender, der vil gøre alt for at hindre ham i at udføre missionen.

Det er der ikke så meget nyt over, og det er heller ikke overraskende, at Aaron udover at have specielle evner også er udvalgt ligesom Frodo, Potter og alle de andre. Så ved man jo, hvad der er i vente og kan imødese det godes kamp mod det onde. Alligevel er der en fascination ved netop denne roman, hvad enten det er den besynderlige og ikke helt vellykkede kamp for at få både humor, gru og splat proppet ind i den samme handling, fremstillingen af bibelske karakterer eller lemfældig omgang med arvesynden.

Kommentarer til sprogbrug: Man strider ikke ind i et rum heller ikke selv om man er Magternes herre, resterne af væsener er formodentligt ikke ruiner, og at kalde området om Tjernobyl for ødeland giver forvirrende associationer.

Thomas L. Sniegoski

Englen I – Englen og Leviatan

Oversat af Thomas Munkholt

464 sider

People’s Press

Udgivet: 06.04.2011

Birte Strandby