Flammes fortælling er nummer to i serien men finder kronologisk sted måske 30-40 år før etteren Katsas fortælling.
Flamme er et monster og giver begrebet monster en ny definition i denne fantasy roman. Hun er blændende smuk og driver jævnligt mænd til vanvid, medmindre hun meget hurtigt får sat gang i sin særlige evne: Mind control. Udover at hun i stort omfang, men ikke altid, kan snige sig ind i folks hjerner, gør hun også god brug af telepati, og hun kan fornemme, hvem der er i nærheden. Til gengæld er hun ikke usårlig, og hun får forrygende mange skrammer. Som i den første roman er universet ganske interessant men ikke enestående. Flamme er godhjertet, som en rigtig heltinde skal være det, men holder sig ikke tilbage fra et par snigmord, hvis det tjener til fred i landet. Og så er hun en praktisk, stereotypnedbrydende dame, der tager urtepiller mod svangerskab.

Som monster lever Flamme et ensomt liv, men da hun kommer med til prinserne Nash og Brigans borg, oplever hun både venskab og den store kærlighed, ligesom hendes evner viser sig særdeles nyttige for kongeriget. Som i Katsas fortælling er den virkelige fjende talentianeren Leck. Han er ualmindelig ond, og efterlader sig lig overalt, men Flamme bliver efterhånden en stærk modstander og det ender pænt for parret Flamme og Brigan.

Der er både kærlighed og kampe i romanen, tempoet er godt og handlingen krydret med indslag fra mange karakterer. Desværre er Flammes talenter og hendes roden rundt i folks hjerner svært at kapere, og bogen bliver ikke helt gribende.

Kristin Cashore
Flammes fortælling – En roman i Talentian-universet
Oversat af Bjarne Skovlund
438 sider
Tellerup
Udgivet: Maj 2011

Birte Strandby