Et par, Anne og Marco, er til middag hos naboerne. Deres seks måneder gamle datter ligger hjemme, babyalarmen er tændt, og forældrene skiftes til at tjekke barnet hver halve time. Anne er træt og vil gerne hjem, Marco flirter med den attraktive værtinde og er ikke helt klar til afgang. Endelig kommer de af sted og går over til sig selv. Deres hoveddøren står åben, Anne går ind for at se til det sovende barn og tremmesengen er tom!

Annes forældre er rige og klar til at betale for at få deres eneste barnebarn tilbage, så blandt andre muligheder er kidnapning hurtigt med inde i overvejelserne. Politiet udspørger familien, og både Anne og Marco har fornemmelsen af at være under mistanke for at være medvirkende i barnets forsvinden.

Naboen ved noget, som politiet ikke ved, men har grund til at skjule sin viden. Marco ved noget, Anne ikke ved, og Anne og hendes mor ved noget, som hverken Marco eller Annes far ved.

Thrilleren er glimrende opbygget, lag efter lag fjernes den pæne overflade og læseren får indblik i hovedpersonernes tanker og handlinger som de tager sig ud under voldsomt pres. Politiet arbejder seriøst og hanker op i den røde tråd, når læseren er ved at tabe den.

En enkelt præmis er måske ikke indlysende. Det kan ikke røbes her af hensyn til bogens suspense, men afsløres på side 193. Hele thrilleren er holdt i nutid med undtagelse af enkelte tilbageblik, og det giver en særlig intensitet i handling og psykologi.

Her god mulighed for små overraskelser og større chok.

Shari Lapena

Naboparret

Oversat af Steffen Rayburn-Maarup

304 sider

Gyldendal

Udgivet: 27.12.2016

Fås også som e-bog

Birte Strandby