Fortsættelsen til Mor og Busser – om en regnbuefamilie med to mødre, eller rettere Mor og Busser. Parret skal nu skilles, fordi Busser har forelsket sig i Carl og Gustavs mor. Det er en omvæltning for børnene, Emma og den navnløse tvillingesøster, der også er bogens fortæller, og gennem et par naive børneøjne får vi den ucensurerede, undrende og hudløst ærlige fortælling om konflikter, bølger og især holdninger i familien.

Mor er den voksne og ansvarlige, Busser er idealistisk og noget mindre ansvarlig. Skilsmissen får forældrene til at lufte alle konflikter, de små og store irritationer, og det hele opfanges af fortællerens filter og formidles humoristisk og alvorligt til læseren.

Fortælleren taler om noget der hedder miljøet, og som er forklaringen på, at skilsmisser kun i begrænset omfang ændrer på de forskellige familiekonstellationer.

At forældrene har samme køn synes aldrig at skabe problemer for pigerne. Der er en logisk forklaring på alting, og fortælleren beretter i lange sætninger og om stort og småt i tilværelsen: Parterapi er i fortællerens perspektiv et rum med lyse og venlige farver på væggene og en masse lommetørklæder på bordet. Med til opfattelsen af parterapi hører også Bussers kommentar, om at det er lidt dyrt at betale 1.800 kr. i timen for at få skældud, når de kan få det helt gratis ved at glemme at pakke Emmas og mit gymnastiktøj…

Det begynder med chok, da mødrene skal skilles, men i løbet af historien genoprettes tvillingernes tilværelse, og det ender idyllisk med, at Busser tager døtrene med på charterferie sammen med sin nye familie.

Kristina Nya Glaffey

Mor og Busser skal skilles

Trace monotype af Pernille Kløvedal Helweg

125 sider

Gladiator

Udgivet: 2016

Romantisk tragedie – for børn?

Birte Strandby