Selvstændig fortsættelse til Drenge, lus og løse tænder om Emma på 13 år og hendes veninder. Emma er blevet lidt ældre, og hun begår ikke så mange dumheder som i forgængeren. Hun er stadig lidt i klemme mellem forældrene, ikke så meget på grund af forældrene som på grund af egen vrede. Og hun er også stadig forelsket i Fardin, men ved ikke rigtigt, hvor han står. Veninden Jessica bliver også forelsket, og det samme gør Sofie, der i øvrigt ikke er til at stole på, og indirekte bliver årsag til et skænderi mellem Emma og hendes mor.

Vi følger Emmas op- og nedture, hvordan hun blander sig i morens dating, som hun synes er noget forfejlet. Emma er meget overbevisende, ikke mindst hendes syn på forældre og lærere. Samtidigt er nogle af veninderne ved at udvikle mere intrigante sider af personligheden, og interessen for drenge er kommet over det første stadium: Hov, er de ikke alle dumme?, og er blevet mere permanent.

Anne Herzog har blandt andet skrevet Müsli, myg og ondt i hjertet samt den noget kontroversielle Boltreleg, der uagtet den er tilegnet en yngre målgruppe, er mere grænseoverskridende end ungdomsbøgerne, der holder sig pænt inden for rammerne.

Emma er den rappe jeg-fortæller, der nok kan blive pinligt berørt, men også har fået et imponerende overblik og kan trøste veninderne og endda tillægge sig en vis fornuft i sine betragtninger om de voksne omgivelser.

Sød bog som måske appellerer lige så meget til forældrene som til pigerne og ikke uden lighed med de ’gamle’: Puk, Susy og Gitte.

Annette Herzog
Drenge, kys & kolde fødder
176 sider
Høst & Søn
Udgivet: 27.01.2012
Til piger 10 – 13 år
Fire glober
Birte Strandby