Forfærdeligt forelsket er en af de hyppigste fortællinger i vestlig litteratur – om ung kærlighed og dens mange labyrintiske veje. Men det betyder ikke, at den ikke kan fortælles igen og stadigt være en god fortælling.

Mia stjæler ugeblade, endda kulørte ugeblade med lav informationsværdi, og det irriterer hende. Mia bor hos sin mor og arbejder i pizzaria. Når hun vil være i fred, tager hun hen til et gammelt lysthus i en park i Malmö. Men hun er ikke alene om huset i parken. Der kommer også John, der i smug har aflyst sin sprogrejse for at få pengene retur. Han har i samme periode planlagt at opholde sig i lysthuset, mens hans alkoholiserede far og hans midlertidigt fraværende mor, tror han er i Paris. Udover et svagt kaotisk familieliv har han et ruinerende forhold til smukke Ebba, der i den grad styrer verden efter sin vilje og med sin fars penge. Mia har ingen kæreste, men en heftig og utiltrækkende beundrer, som hun helst holder sig på god afstand af. Så de to unge, Mia og John, har alle forudsætninger for at skabe deres helt egen kærlighedshistorie. Og det gør de så. Kompliceret og med facon som et forhindringsløb.

Historien om ung kærlighed lykkes vældig godt for Sandén. Hans karakterer er taget fra en dagligdag, de fleste har mødt, og hans teenagere befolker ikke kun Malmö og omegn. Der skal nok være nogen, der ligner også på Fyn og måske på Sjælland. Personbeskrivelserne er i det hele taget gode og overbevisende – såvel de voksne som de knap så voksne.

Forfærdeligt forelsket
Forfatter: Mårten SandénForfærdeligt forelsket

Oversat af Lotte Kirkeby Hansen
288 sider
Forlag: Gyldendal
Udgivet: 10.02.2009
Birte Strandby