’Lilys spøgelser’ er som titlen diskret antyder en rigtig spøgelseshistorie. 13-årige Lily, hendes mor og hendes kat Julia er lige flyttet til den lille, historiske by, Cape May, ved Atlanterhavet et par hundrede kilometer syd for New York.

Det store gamle hus tilhører Lilys mors familie. På grund af pengemangel har Lilys mor været nødt til at krybe til korset og bede sin familie, som hun ellers ikke har villet se, om hjælp, og derfor har de nu lånt huset.

Det er dog ikke noget helt almindeligt hus, for Lily finder snart ud af, at det er temmelig hjemsøgt af spøgelser – og en del af dem er fra hendes egen familie.

Moren har aldrig villet fortælle om familien, men Lily finder ud af, at der både har været en psykopatisk brandstifter onkel og en bedstemor, som har hængt sig i lysekronen i spisestuen for ikke et skal være løgn.

Lily bliver ven med en lokal dreng, Theo, og sammen forøger de at løse de mysterier, som efterhånden tårner sig op. Men foretagendet bliver stadig farligere. Jo mere de finder ud af om fortiden, des mere mystisk og uforståeligt bliver det hele. Og hele tiden blander spøgelserne sig. De irriterende, uhyggelige og yderst drilagtige gespenster ser sig ikke for gode til f.eks. at farve Lilys hår grønt, stoppe marmelade i hendes sko og alskens andre unoder. Og efterhånden dukker spøgelserne frem flere steder i byen og laver ravage.

Men ud over spøgelserne er der også meget reelle og farlige forbrydere løs i lagkagen. De udtænker grumme, skumle planer, hvor Lily og moren er udset til at være de uvidende og uskyldige ofre. Med opfindsomhed og foretagsomhed nærmer Lily og Theo sig skjulte og dødsensfarlige hemmeligheder, og det kræver en hel del overjordisk assistance, hvis de skal slippe levende fra det eventyr.

En morsom og uhyggelig spøgelseshistorie til store børn fra 10 år og opefter.

Lilys spøgelser

Forfatter: Laura Ruby

208 sider, 148,- kr.

Forlag: Tellerup.dk

Jan Vandall/bogvægten.dk