Let bog om tunge emner for børn fra syv år. Her berøres såvel Roses indledende kontakt med papfamilien, hendes forhold til moren og ikke mindst hendes ansvarlighed overfor faren.

Rose er skilsmissebarn. Hun bor en uge hos mor og en uge hos far. Så møder mor Frank, der er enkemand og har fem børn. Renee er familiens eneste pige, hun er også elleve år, og de to piger finder relativt hurtigt ud af det sammen. Max der lige er lidt ældre, er sådan set også meget fornuftig, men selvom Frank er venlig, har Rose det lidt svært med den aktive familie hvor flugt på knallert, spring fra ti-meter-vippen i svømmehallen og afskrækkelse af 11-årige piger hører til dagens orden.
Til gengæld trænger far i den grad til en kæreste, men det kan Renee hjælpe med. Hun har nemlig en faster, der kommer hjem fra Afrika. De to piger arrangerer et tilfældigt møde, der omfatter far og faster. Det virker ikke helt efter hensigten, måske fordi fasteren er højgravid. Heldigvis kan Renees bror hjælpe med at oprette en datingprofil på faren. Historien ender med en lykkelig ballonfærd.

Sød og sjov bog med gode helsides illustrationer, der fremmer forståelsen. Måske er både børn og voksne en anelse mindre jaloux og mere tolerante end virkelighedens repræsentanter, og de gennemgår alle en positiv udvikling i løbet af bogen. Roses vanskeligheder synes generelt få, små og lidt søgte, men alligevel peger bogen på områder hvor konflikt kan undgås ved rettidig observans/indgriben såsom Roses bekymring for faren, konflikten med de nye søskende og morens nye opmærksomhedsfelt.

Anja Hitz
Mig og min papfamilie
Illustrationer: Kirsten Raagaard
128 sider
Høst & Søn
Udgivet: 29.04.2011
Birte Strandby