‘Mission drømmeprins’ er Pernille Eybyes tredie ungdomsbog. Nora føler sig ret kikset. Hun synes, at hun både er for lille og for buttet og hun savner en kæreste. Men Nora er alligevel lidt for hurtig, da hun på sin 16-års fødselsdag ønskeseddel til sin veninde Victoria skriver: Drømmeprinsen. Det er ikke et helt let opfyldeligt ønske. Ridderen på den hvide hest eller frøen som kan kysses om til en smuk svane, en herlig kongesøn eller hvordan forvandlingsprocessen nu er hænger åbenbart ikke på træerne, og da slet ikke når det er Victoria som skal finde frem til et passende parti til veninden. Og der går da også totalt ged i den store jagt på drømmeprinsen.

Den ene efter den anden af Victorias tilsyneladende fremragende eksemplarer af drømmeprinsen viser sig at være ækle rotter og dødsyge knægte, der er mere interesserede i at Nora skal være en våd og villig tøs, end at Nora skal være Nora.

Der er masser af humor og et fasttømret venskab mellem trekløveret Nora, Victoria og vennen Simon.

Beskrivelserne af teenagerproblemerne mellem drenge og piger virker meget rigtige. Det er dog ikke alle som kommer så forholdvis heldigt gennem deres mislykkede dates som Nora, men hun modnes heldigvis hurtigt, fatter galoppen og forstår selvfølgelig til sidst selv at vælge kæreste. Der er ikke rigtig nogen overraskelser undervejs, men det er en sød og nærværende fortælling for de unge piger fra 12 til 15.

Mission drømmeprins
Forfatter: Pernille Eybye
Forlag: tellerup.dk
Udg.: Januar 2010

Jan Vandall