Ungdomsroman på Barbara Cartlandsk

Romantisk drama om den unge, meget uskyldige pige, hendes første kærlighed og de ‘onde’ brødre, der forsøger at forhindre forbindelsen. Det er set før – takket være europæiske folkeeventyr, utallige amerikanske film og TV-serier, forfattere som førnævnte Cartland, Judith Krantz, Victoria Holt, Danielle Steel og mange flere. Men i modsætning til de nævnte er der her en lille, totalt uforudsigelig krølle på slutningen, og så er der et problem med besætningen af rollen som den unge prins. Prinser er bare ikke, hvad de har været.

Bortset herfra er historien genkendelig: Charlotte er femten år gammel. Hendes forældre er døde og hun bor sammen med sine to ældre brødre, der ejer og driver et fitnesscenter. Begge brødre går engageret op i Charlotte og hendes tilværelse, der er hysterisk overbeskyttet – eksempelvis kører de hende uafladeligt rundt i bil, som om hun var invalid, mens veninderne trods alt råder over cykler. Charlotte har levet med det, men nu begynder hun i gymnasiet, hvor hun forelsker sig heftigt i tiltrækkende Oliver. Desværre er hendes store forelskelse ikke så populær i hjemmet, og hun må anbringe nogle løgnhistorier for selv at få plads – og pjække for at kunne mødes med ham. Det giver naturligvis kun en stakket frist og en stressende tilværelse, indtil alle afslører sig som noget andet, end det de giver sig ud for at være.

Det er en lang roman med et roligt tempo. Den er jævnt underholdende, men sproget er ikke overbevisende femtenårigt, og stereotyperne flokkes – enten er de rigtigt gode eller rigtigt onde – ikke midt i mellem.

Sandheder & løgne

Mette Julin
Sandheder & løgne
346 sider
Tellerup
Udgivet: Maj 2010
Birte Strandby