Eventyrlig roman om en ung bagersvend og hans kamp for at undslippe mørke kræfter. I modsætning til genren fantasy er der ikke tale om to parallelverdener, men om een verden, Midgård, med magiske muligheder: En mystisk amulet, der påvirker bæreren, en konge der har været syg i 800 år og Vandets Døtre, en slægt bestående alene af kvinder, der kan advare vandringsmænd mod fordærv og død, samtidigt med at de har nogle uhyre menneskelige behov. – Og en verden, hvor man kan dø, hvis man spiser en klejne der er vredet den forkerte vej.
I romanen møder man desuden Tor, Heimdal og Freja, men menneskets skabelse ligner ikke den, vi sædvanligvis finder i nordisk mytologi. Miljøet er middelalderagtigt, mens sproget er nutidigt.

Den unavngivne hovedperson bliver udlært som bagersvend og drager ud i verden. Hans forældre er blevet dræbt af Midgårds værste trussel: De sorte Ryttere, og hovedpersonen får lejlighed til at opleve dem flere gange på sin færd. Undervejs møder han forskellige underskønne møer, og han slår senere følge med skjalden Romed. I en landsby træffer han Kveta, som bliver hans hustru. De driver et bageri tæt på Gralsborgen, hvorfra al ondskab stammer. Prinsessen fra Gralsborg henter vores bagersvend op til borgen med forskellige løfter, for at han skal bage brød til slottets beboere. Løfterne bliver ikke indfriet, og i stedet får han plads i første parket til at se alle de uhyrligheder prinsessens ryttere begår mod undersåtterne. Det ender med, at han må flygte sammen med Kveta og Romed.

Megen dramatik og nye historier på baggrund af den kendte mytologi.

Henrik Petersen
Ravstemmen
229 sider
mellemgaard
Udgivet: 01.02.2013

Birte Strandby