Roman om Klara der som 21-årig mister sin store kærlighed og faren til det barn, hun står for at skulle føde. Dødsfaldet er tilsyneladende en ulykke, men omstændighederne er mærkelige, og hun bliver rådet til hurtigst muligt at forlade Italien og rejse hjem til Danmark.

Det begynder som en krimi, men så klipper vi til tyve år senere og ser Klara som veletableret, gift med Thor og mor til datteren med de sydlandske træk og den noget yngre søn. Det er en tilværelse, der fungerer godt, indtil Thor begynder at opføre sig sært. Efter nogen tid kommer det frem, at han har gjort sin forskningsassistent gravid. Det får Klara op det røde felt, og hun går til åben kamp i begrebets bogstaveligste betydning. Dernæst sker der mange ting på een gang, Klara anskaffer rottegift angiveligt til de dyr, der underminerer haven, Thor forsvinder, datteren kommer hjem fra sin udenlandsrejse med en ukendt virus, Klara begynder at se døde mennesker, og naboerne ser skævt til hende, indtil Klara fanger overblikket, og livet kan gå videre.

Omdrejningspunktet og det som alle karakterer forholder sig til, er Thors runde fødselsdag, der planlægges under det meste af romanforløbet og alligevel er så kort beskrevet. Der er mange udmærkede fremstillinger af karakterer og adfærd, eksempelvis Klaras søster og hendes jalousi, forskningsassistentens frembusende maner og sønnens pubertære afstandtagen til forældrene, men det er svært at gennemskue, hvilken funktion de forskellige hændelser har: Marias sygdom og især konferencen og den usædvanlige tilnærmelse fra bordherren virker isolerede i forhold til handlingen. Ok læsning, men hvad er budskabet/temaet?

Marianne Gade

204 sider

Autor

Udgivet: 15.05.2012

Birte Strandby