Roman om at leve på kanten af en skilsmisse. Anne har snart været gift i 25 år. Endda relativt lykkeligt gift efter sin egen mening, men som sølvbrylluppet nærmer sig, finder hun tegn i sol og måne på manglende interesse fra ægtefællen, Gerts, side. Og måske er der endda tegn på, at han har fundet en anden. Børnene, en nybagt student og et barn i efterskolealderen, er så småt på vej ud i livet, og samtidigt er Annes mor alvorligt syg, så Anne kan se ensomheden vinke forude, især hvis det viser sig, at ægteskabet også er døende.

Anne kalder på indlevelse – måske især fra kvinder der har oplevet en skilsmisse. Hun kan lide orden i tilværelsen, sommetider er hun kontrollerende, og hun lider under sin egen jalousi, selvom hun sædvanligvis kan forkaste den som grundløs. Hun får alverdens kvaler, da hun ser sin ægtefælle forlade en smykkeforretning en uge før jul, fordi hun er overbevist om, at han har købt et smykke til en anden. Stor er hendes glæde, da hun får en ring i julegave. Til gengæld opstår der helt andre problemer, da hun går ind i smykkeforretningen for at få udvidet ringen. Hun laver de særeste krumspring for at komme til tjekke Gerts mobil, og enhver privatdetektiv må misunde hende hendes fantasi, da hun vil afsløre Gerts eventuelle elskerinde.

Vidunderlig, inddragende og nærværende fremstilling af et menneske der svinger mellem den gode opdragelse og trangen til at gøre op med alle de løgne og fordomme, hun har taget til sig for at få tilværelsen til at glide.

Kirsten Ahlburg

220 sider
mellemgaard
Udgivet: 09.07.2012

Birte Strandby