Thomas ville gerne bytte Louise og sit skateboard for Charlotte. Okay, måske ikke skateboardet…

Panik-alder-roman om Thomas, der higer og søger men ikke rigtigt kan finde ud af, hvad det er han søger.

Thomas lever et pænt middelklasseliv. Han elsker sin kone og sine tre teenagebørn, som han oven i købet har et godt forhold til. Familien bebor en lejlighed på Frederiksberg og har en bil, og det tæller også i det regnskab, Thomas stiller op for sit liv.

Efter en tur i fitnesscenteret sammen med sønnen lægger en ung pige – en nittenårig plastic fantastic – an på Thomas, og efterfølgende bliver manden helt forvirret, og kan ikke rigtigt huske, hvad det var han skulle med sit liv.

Et tilbageblik til sidst i firserne kortlægger Thomas’ ungdom, der i stort omfang består af pubertære sexfantasier og jagten på de rigtige piger. Thomas flytter med sin familie fra Danmark til Belgien og oplever med sin nye klasse en tur til Paris af den type, der giver store overskrifter om alkoholiseret ungdom. En bilræs der er tæt på at koste en af klikens piger livet er også et vægtigt ungdomsminde.

Et klassejubilæum sætter tingene i relief, og den overraskende konklusion på Thomas’ leden efter drømmetilværelsen er måske, at han har behov for en fiskestang, en tatovering og mere sex med sin kone.

Der er i romanen mange udmærkede dialoger, et godt tidsbillede og flere interessante påstande:

Får kvinder røde ører, når de bliver erotisk opstemte?
Har serien Blomsterbørns børn virkelig påvirket tøjstilen i visse ungdomsgrupper?
Og findes der bagere, der sælger varme romkugler?

Peter Solberg Dirksen
265 sider
SKRIVEforlaget
Udgivet: 17.03.2014