Lene Kyed Knudsen er pigernes forfatter og har haft stor succes med både sine fantasy og sine bøger om piger og forelskelser. Knudsen har lige udgivet de to første bind i sin nye serie om pigen Stella.
Da første bind begynder er Stella 13 år. Stella forældre er skilt og Stella bor både hos sin mor i et lille bondehus og hos sin far i stor villa med indendørs swimmingpool. Stella vil gerne blive en af de kendte og hun drømmer både om at blive en berømt forfatter og en feteret skuespillerinde. For at starte sin skuespillerkarrierre vil hun gerne spille hovedrollen i årets skolekomedie, og for at springe på forfattervognen går Stella i gang med at skrive en bog om sig selv og sin hverdag – den ‘selvbiografi’ læseren sidder med i hånden.
Stella fortæller levende og nærværende om sit liv som ung teenager. Hun har sin bedste veninde Tanne til at dele sine oplevelser med. De to går i klasse sammen, sover hos hinanden og deler mange hemmeligheder. Deres tanker kredser meget om drenge og om hvordan det vil blive at kysse med sådan en. Stella har lovet Tanne at hun vil kysse en dreng inden hendes 14-års fødselsdag er til ende.
Det viser sig at hverken Stellas mor eller far kan være hjemme på hendes fødselsdag, men hun får lov til at invitere både sine egne klassekammerater og dem fra parallelklassen til fødselsdag i faren hus med pool og det hele.
Fødselsdagen udvikler sig fint, men at Stellas papmor skal føde midt under festlighederne er ikke helt efter beregning.
I Sugemærket fortsætter Stella sin fortælling. Hun har sendt første del af fortællingen afsted til et forlag og venter spændt på at få svar. Skolekomedien – et vampyrstykke – kommer i gang, men for Stella går det et meget i fisk. Til gengæld får Stella omsider kysset med en dreng, og hun får svar fra en forlægger, men heller ikke hendes forfatterdrømme udvikler sig som forventet, da forlagsredaktøren viser sig at være mest interesseret i Stellas far. Hvad der videre sker må vi se i 3. bind der kommer sidst i november.
Bøgerne om Stella er mest rettet mod piger i 10- til 14-års alderen og handlingen passer fint til  denne målgruppe. Når jeg er ude på forskellige skoler for at præsentere nye bøger er det min erfaring, at især pigerne fra 3. til 5. klasse er begejstrede for Lene Kyeds bøger.
Forfatter: Lene Kyed Knudsen
140 & 151 sider
Forlag: Gyldendal
Jan Vandall