Stripdansen er femte bind i den populære pigeserie om den 14-årige Stella og hendes hverdag med veninder, skole, familie og alle de problemer, der følger med at være en ung teenagerpige. Vi har fulgt Stella fra hendes 14-års fødselsdag og hendes første kys.
Stella bor skiftevis hos sin mor i et lille bondehus og i farens store villa med swimmingpool. Begge forældre har nye kærester, så Stella har også nye halvbrødre, men der er ikke de store problemer med familielivet.
Nu er det vinter og midt i skoleåret. Stella er i gang med at skrive en roman. Hun ville egentlig først skrive en fantasyroman, men nu er hun gået i gang med en bog om en 14-årig pige, en slags selvbiografisk historie.
Det er dog ikke romanen, der er omdrejningspunktet, men alle de problemer som Stella og hendes to bedste veninder Tanne og Amalie får med fire drenge fra klassen, da Stella of Tanne ved en fejltagelse kommer til at se drengene nøgne i fodboldklubbens omklædningsrum.
Drengene synes ikke, det er morsomt, og de vil have hævn. De forlanger først at se pigerne nøgne, men det bliver forhandlet til, at Tanne skal være slave i en uge for drengen Antonio – som Tanne er forelsket i – mens Stella skal strippe for de fire drenge.
Stella melder sig til et poledance kursus hos Amalies storesøster, men alt går selvfølgelig helt galt, da det bliver afsløret, at drengene vil have Stella til at strippe. Der er dog tale om fornuftige forældre, som takler situationen på en pæn måde.
Kyed Knudsen har igen skrevet en Stella-historie, som taler til de unge piger. Hun behandler deres forskellige kæresteproblemer, så de virker ægte og realistiske. Hverdagsproblmerne er også beskrevet, så mange piger sikkert vil nikke genkendende til dem. Hovedtemaet i ‘Stripdansen’ er problemet med at forstå at sætte grænser og ikke lade sig presse til at overskride sine grænser, for ikke at blive upopulær. Problematikken er sat godt og forståeligt op, og med Stella som fortælleren, bliver historien fortalt uden løftede pegefingre. Det er en fin lille fortælling, der virker realistisk og vedkommende.
Stella 5. Stripdansen
Forfatter: Line Kyed Knudsen
144 sider
Forlag. Gyldendal
Jan Vandall