Ida Jessen har skrevet en lang række bøger til både børn og voksne, og hun har modtaget både BG Banks Litteraturpris og De Gyldne Laurbær.
Tegneren og grafikeren Hanne Bartholin debuterede i 1995 med billedbogen I den syvende himmel. Hun fik Kulturministeriets Illustratorpris for billedbogen Finn Herman.
Idas og Hannes børnebilledbogsserie om elefantungen Carl er allerede kommet godt fra start, og nu ligger den anden bog i serien Da Carl næsten var ond hos boghandleren.
Det er søde historier for de mindste, som de to har fundet på. Selvom Carl rent fysisk er en elefantunge, så lever og opfører han sig som en helt almindelig dreng, som det er let at identificere sig med for de små.
Denne gang er det regnvejr, så Carl sidder indendørs og keder sig, hvorfor han bliver lidt drillesyg. Carl truer sin lillebror Max med at koge ham i en køkkengryde, så Max forsøger grædende at løbe væk fra  Carl. Faren sender de to uromagere ud for at lege og brænde noget af krudtet af i regnen. Max løber ud i sine nye gule gummistøvler, og Carl finder sin røde gummistøvler og den mangefarvede paraply. Ude i pløret sidder Max fast i en mudderpøl, og han mister sin ene gule yndlingsstøvle, da Carl trækker ham fri fra mudderet.
For at trøste den ellers utrøstelige Max, smider Carl den ene af sine fine støvler i åen, så han også kun har en støvle på. Derefter triller de rundt i regnen og morer sig fortræffeligt, mens de igen bliver gode venner, og Carl lover Max, at han bestemt ikke vil koge ham.
Da Carl næsten var ond er en lille sød fortælling om at kede sig og om at drille sine søskende, og om at det egentlig ikke er i en ond mening. Jeg ved nu ikke hvor glad forældrene vil være for ideen med at smide sin støvle væk i solidaritet med en lillebror, der har mistet sin. Det er dyrt nok i forvejen med fodtøj til en børneflok. Men det er alt i alt en rigtig hyggelig lille fortælling med kraftigt tapetlignende papir, der kan holde til små fedtede og ivrige fingre. Tegningerne er glade og muntre i en slags gammeldags hyggestil.
Forfatter: Ida Jessen
Tegner: Hanne Bartholin
36 sider
Forlag: Høst & Søn
Udg.: 15.10.2011
4 glober