Farvestrålende børnebog for de mindste om at være adopteret

I idylliske helsidebilleder får vi et lille indblik i Elliots liv. Han er født i Etiopien, men adopteret af danske forældre. Elliot er næsten tre år gammel, da han skal med forældrene til Etiopien for at hente en ny lillebror.

Med enkle sætninger fortælles om det at være adopteret, afhentning af lillebroren og familielivet. Udover selve rejsen og begivenhederne i Elliots liv beskrives også forældrenes omsorg, Elliots utryghed om natten og hans tre års fødselsdag. Der bliver gjort meget ud af at fortælle Elliot, hvor han kommer fra og af at pleje hans familiefølelse især i forhold hans danske familie.

Bogens forfatter er adoptivmor og hensigten med bogen er blandt andet, at den skal understøtte trygheden for det lille, adopterede barn.

Efterordet er af Susanne Høeg, som mange adoptivforældre måske kender for hendes virke i DanAdopt og hendes omfattende rådgivning af adoptivforældre, lærere og pædagoger.

Bogen er nydelig og emmer af idyl og harmoni – i så omfattende en grad, at Etiopien er beskrevet som et smukt grønt land. Det er nok rigtigt, men i vores verden hører vi måske mest om landet på grund af dets store fattigdom.

Familien fremstilles harmonisk og over al måde pædagogisk, som da Elliot kaster et legetøjstog efter far – og far siger: ’Du er vist lidt ked af det’, hvilket må siges at være en misundelsesværdig smuk reaktion for en ung familiefar med flere småbørn – den type familie man kan være tilbøjelig til at opfatte som hårdt trængt, selv om de her får hjælp af bedsteforældrene.

Elliot fra Østerby

Iben Høgsberg

Illustreret af Anna Gellert Abelin

30 sider

Turbine

Udgivet: 2013

Birte Strandby