Serien Skaterland er tidligere blevet omtalt som drengebøger, men i den tredje Skaterland 3. Seb aka Scooterboy får Emma stemme, og det er Emma der lægger fortællestemme til denne fjerde bog om vennerne og deres meritter på skateboard.

En regnvejrsdag inviterer Emma vennerne med hjem, så de kan prøve hendes overdækkede rampe, som hun har bygget sammen med sin far. Emma er lidt bekymret for, hvad drengene siger til, at hendes mor sidder i kørestol, men alt går godt, og det eneste der piner Emma, er at hun ikke ser så meget til veninden Maja.

Børnene er i gang med at indspille en lille dramatisk skateboardfilm i skolen. Deres lærer viser stor interesse for projektet, men det går galt, da han trods flere advarsler stiger op på skateboardet og lander først på ryggen og derefter på sygehuset. Skolens ledelse tager sagen alvorligt og forbyder eleverne at medbringe skateboard, løbehjul og rulleskøjter i skolen. Og så får børnene en vikar, der virkelig kan stå på skateboard, og Emma får en særlig chance for at vise sine talenter.

I den forrige bog i serien var der en ordliste med skaterudtryk – tail, slide, grind – og den kan man godt savne her. Til gengæld er der QR-koder, der fører til små klip med tip og tricks.

Inez van Loon har skrevet romanen Skatespotting, der også handler om en gruppe venner og deres kamp for at få en skateboardrampe. Den indeholder en lille krimi, hvor Kim Langers bøger helt centrerer sig om sporten og de unge udøveres sociale liv, der også rummer rigelig dramatik.

Kim Langer

120 sider

Høst & Søn

Udgivet: 2013

Fås også som e-bog