Oldemor Franziska er en venlig, energisk gammel dame. Hun har en kat der hedder Ibiskos. Den er – som enhver anden kat – ret utilregnelig, og derfor bruger Oldemor en del krudt på redningsaktioner, men selv rørige oldemødre kan få for meget af at klatre i træer efter hjælpeløse killinger. Så er det godt, at Oldemor kender en flink skorstensfejer der er klar til at fange katte med rejer som lokkemad.

Ibiskos er glad for rejer. Til Oldemors fødselsdag viser det sig, at den også er ret glad for flødeskum. Men Ibiskos kan også være ubeslutsom, og så må Oldemor konstant åbne døren for den. Heldigvis kender hun eb der kan hjælpe med at installere en kattelem. Ibiskos forstår ikke helt fidusen med kattelemmen, så der må Oldemor demonstrere, hvordan den virker. Det er ikke uden problemer, men næste morgen har Ibiskos forstået det og inviteret alle sine kattevenner med hjem.

Ibiskos er ikke er vild med robotstøvsugeren, så den bliver mobbet. Til gengæld er den meget interesseret i den papegøje, som Oldemor skal passe for en ven, mens han er på ferie. Og det er også en ualmindelig lærenem papegøje, der kan sige både som Ibiskos og som Oldemor

Oldemor er også sådan en, der gør en indsats for unge der er på kant med loven, og hun har en 3. klasse hjemme til pandekager.

Alt i alt en række humoristiske fortællinger om en oldemor og hendes kat der sørger for, at tilværelsen ikke løber tør for udfordringer.

Der er sjove illustrationer på alle sider, af Oldemor og hendes aktive kat, og et billede af hvordan en død mus serveres på kagebordet. Let underholdning – mest for katteelskende børn.

Oldemor Franziskas kat

Hanne Meyer

Illustreret af Bent Steffensen

152 sider

Forlaget Læselyst

Udgivet: September 0224

Birte Strandby