Børnebog om Selma og om at savne

Selma bor med sin familie, forældre og en lidt irriterende lillebror. Hun går i børnehave, og der leget hun med sin bedste ven, Oskar. En dag da de skal finde mad til deres insekter i insekthotellet, fortæller Oskar, at han og hans familie skal flytte til Egypten. Egypten er så langt væk, at man skal flyve for at komme dertil.

Det er hårdt ved Selma, at Oskar skal rejse. Sommetider bliver hun urimelig og konfliktsøgende, men mor og far har den største forståelse og taler meget med Selma om det, og Selma får ret hurtigt en ny bedste ven.

Bagerst i bogen er der spørgsmål, man kan anvende, hvis man skal tale med et barn om sorg og bekymringer.

Illustrationerne udvider fortællingen. Således kan man se Selmas drømme, da hun sover. Det er lige efter, at Oskar har fortalt, at han skal rejse til Egypten, så Selma drømmer om pyramider og flyvende tæpper. Illustrationerne er i lyse farver, og der er en pr. dobbeltopslag.

Selma præsenterer sig selv og også kort sin lillebror, men ellers er bogen holdt i tredje person med en almægtig fortæller.

Det er generelt en sød og udmærket historie, og Selma er så heldig at have ovenud forstående forældre. Hun har også en krammebamse og andre venlige omgivelser der hjælper hende i svære stunder. 

Let at læse sammen med et barn. Ordforrådet vil være velkendt af de fleste begynderlæsere, og sætningerne er korte. Men selve fortællingen er byder ikke rigtigt på noget nyt, spændende eller usædvanligt

Selma savner sin bedste ven

Stine Dunsø & Leila Dunsø

Illustreret af Kamilla Heinze

52 sider

Snepryd Bogforlag

Udgivet: August 2024

Birte Strandby