I masser af kærlighedsromaner er den kvindelige hovedperson ydmyg, lidt overset, indtil den rette mand med sans for hende dukker op. Sådan er det ikke i ‘I tykt og tyndt’. Her er en kvindelig hovedperson, Darcy, der er smuk, har held i kærlighed og synes, at hun har fortjent det: ‘… mit glamourøse PR-job, min fantastiske omgangskreds og min skønne forlovede.’
At være lækker og begæret af mænd er Darcys primære kilde til selvværd. Det kan måske nok virke en anelse overfladisk, men det fungerer for Darcy. Den perfekte forlovede får hende ikke til at tabe interessen for andre mænd, og hun jager ublufærdigt sin forlovedes gode ven. Det er ikke det eneste forhold der udvikler sig, og Darcy opdager til sin umådelige overraskelse og fortørnelse, at hendes forlovede har noget kørende med hendes bedste veninde. Det bliver ikke til bryllup i denne omgang, og forholdet til veninden ryger sig også en tur. Med den nye kæreste går det ikke godt. Han finder hende egoistisk, og da det forhold også går i stykker, er Darcy gravid.
Som en slags ‘screw it’ til hele etablissementet flytter Darcy til London, hvor hun uden videre flytter ind hos en gammel studiekammerat, Ethan. Det bliver andre tider, og romanens anden halvdel handler om, hvordan Darcy udvikler sig til et mere empatisk og sympatisk menneske, der måske vil være i stand til at tage sig af et barn. Hun leder fortsat efter den perfekte mand, og det kan godt være, at hun finder den rigtige i London.
I tykt og tyndt er ret underholdende. I begyndelsen ligner det næsten en kampagne der skal få unge kvinder til at holde op med at jage det perfekte, men der er også humor og nogle absurde situationer, når Darcy lufter sine egocentrerede forventninger til omgivelserne. Rent påklædningsmæssigt stiller teksten en del krav til læserens viden om Gucci, Hermès, Vuitton, fordi Darcy anvender mærkevarebetegnelserne, når hun beskriver sin påklædning.
I tykt og tyndt
Emily Giffin
Oversat af Nadine Beth Nielsen
396 sider
Memoris
Udgivet: 09.05.2023
Birte Strandby