Randa er fem år gammel, da hendes far myrder hendes mor. Hun og hendes tre søstre bliver anbragt hos en plejefamilie. Umiddelbart ikke et fantastisk rart sted, og da først de sociale myndigheder har godkendte plejeforældrene, går det fra dårligt til værre. Plejefaren er voldelig og manipulerende og får flere år senere en fængselsdom for sin indsats som plejefar. Randa bliver betragtet som vanskelig og flyttes fra plejefamilien, mens hendes søstre må blive.
Herefter følger en stribe børnehjem og pædagoger med mere eller mindre pædagogisk indsigt. Der er nogle der kan agere den voksne støtte, Randa har brug for, men for mange er hun en rebel der skal holdes nede, ikke bare et barn der har mistet sine forældre og skal opholde sig adskilt fra sine søstre.
Randa tumler derudaf, deltager i oprør mod de forskelllige institutioners regler og pædagoger, og udsættes også for overgreb. Hun er god til sport, og det er angiveligt det eneste, hun har der fungerer.
Hele biografien kan ses som en kritik af et system, der bestemt ikke synes egnet til at tage sig af børn. Randa er i forvejen hårdt presset, men for at hun ikke skal stikke af, sover hun i et rum med tre voksne mænd, ikke betryggende for en teenager der har været udsat for overgreb, men der spørges ikke meget til bagrund eller fremtidsmuligheder.
Jeg er Nanna er en stærk, personlig og ret dramatisk beretning om vild, misforstået ungdom og et menneske der klarer sig på trods.
Jeg er Nanna
Gemt væk og svigtet af det danske system
Nanna Hansen i samarbejde med Birgitte Vestermark
302 sider
Grønningen 1
Udgivet: 07.06.2021
Birte Strandby