Alternativ behandler, naturopath, homøopatisk vejleder og biopat Lisbeth Tordendahl har forfattet en hel bog om kål. ”Kål og kærlighed” er fyldt til bristepunktet af opskrifter og informativ facts om kålens ernæringsmæssige egenskaber.

At kål er sundt ved de fleste. Men mange synes imidlertid, at kål kan være en udfordrende opgave. Mange spørger sig selv, hvordan de skal få brugt et helt hvidkålshoved eller et helt blomkål?! Og er overhoved nogen lækker og smagfuld måde at servere rosenkål på?!

I ”Kål og kærlighed” giver Lisbeth Tordendahl dig en gedigen guide udi madlavning med kål. Indledningsvis fortæller Lisbeth Tordendahl hvorfor, vi bør rette blikket mod kål. Hun beretter om kålens historie på de danske spiseborde og vigtige rolle som sund og nærende kost. Der er fokus på kålens specifikke sunde egenskaber som kræfthæmmende, antiinflammatorisk og rig på gode kostfibre. Efter endt læsningen står det klart, at vi ikke kommer uden om kål i en sund, nærende og fornuftig kost.

Bogens hoveddel består af opskrifter, der er enkle, inspirerende og lettilgængelige. Lisbeth Tordendahl kommer vidt omkring og giver mange gode, konkrete tips til hvordan man håndterer kål i praksis. Der er smarte tilberedningstricks, der gør kålen mere smagfuld. Du får en fin gennemgang af 13 af de mest forekomne kåltyper, deres smag og anvendelsesmuligheder.

”Kål og kærlighed” indeholder 214 sider med over 100 lækre kålopskrifter. Der er tale om vegetariske og veganske opskrifter, men de kan let suppleres med kød, hvis man ønsker. Som oftest er opskrifterne også glutenfrie.

Bogen er bygget op omkring de forskellige kåltyper, der har hvert sit afsnit: blomkål, broccoli, glaskål, grønkål, hvidkål, kinakål, palmekål, romanesco, rosenkål, rødkål, savoykål og spidskål. Enkle får dog kun et par bemærkninger med på vejen. Lisbeth Tordendahl beviser til fulde at kål ikke rimer på kedelig og trist mad. Opskrifterne er varierede, veltillavede og opfindsomme.

”Kål og kærlighed” henter inspiration fra mange forskellige etniske køkkener, hvilket er med til at give en forfriskende variation. Samtidig har forfatteren fingeren på pulsen og øje for tidens madtendenser, hvor eksempelvis blomkål anvendes knust som couscous, bagt blomkål, grønkålschips og fermenteret kål. Jeg savner dog bagværk med kål, mos af kål og lasagne med kålplader. Du kan se frem til lækre opskrifter med kål i alt fra sushi, pandekager, snacks, smoothies til gryde- og ovnretter.

”Kål og kærlighed” er særdeles veludført kogebog, der vil være til store glæde og gavn i alle hjem. Takket være bogen er det muligt at minimere madspild, da Lisbeth Tordendahl inspirerer til at få brugt masser af kål på kreative og smagfulde måder. Glæd dig til at få udvidet dit kålrepertoire med denne dejlige bog!

Kål og kærlighed

Forfatter: Lisbeth Tordendahl

Forlag: Wisefood

214 sider. Hardback.

Udgivelsesdato: 18. 9. 2018

Anmelder: Nønne Lønne Votborg