En let børneguide om pattedyr i den danske natur. Umiddelbart virker den anvendelig omend lidt tynd, men med en engageret voksen kan den måske bidrage til, at man får hægtet ungerne af computeren og ud i naturen.

I alt 31 dyr har fået plads i guiden, alle vilde dyr, det vil sige mus, grævling, rådyr, hvaler, sæler. Der er afsat en side til hvert dyr. På siden er der en udmærket illustration med pile, der angiver, hvor knurhårene sidder, eller angiver at ørene er lange. Det er der for eksempel ved harer.

Desuden er der faktabokse som ved sælen: Hvis du ser en unge på stranden, skal du lade den være. Moren kommer tilbage efter den.

Eller ved lækatten: Når lækatten har sin hvide vinterpels, kaldes den ’hermelin’. I gamle dage var dens skind meget værdifuldt. eller det nok så interessante: Egern er faktisk gode til at svømme. Desuden er der en kort tekst over illustrationen om, hvor man kan møde det pågældende dyr, hvad det spiser, og hvordan man kan kende en spidsmus og en hasselmus. Om hasselmusen står der desuden, at den kun er vågen en fjerdedel af sit liv, og om den brune rotte står der, at den kan klare sig overalt, og at man kalder den slags dyr for opportunister.

Sproget er enkelt, og teksterne meget korte. På bogens sidste sider er der mulighed for på en billedliste over bogens dyr at krydse af ud for de dyr, man har set. Desuden er der en ordliste bagerst med forklaring på ord som: Barder, hi, olden.

Anita Ganeri og David Chandler

Illustreret af Peter Scott

Bearbejdet til dansk af Eline Crossland og Bo Grouleff Hansen

47 sider

Turbine

Udgivet: 2013 i samarbejde med Natur & Ungdom