Janus er lærer. Han lever med sin kone, Tea og deres datter. Alt er vel, indtil han møder Simone. Hun er tilkaldevikar på den skole, hvor han arbejder, og også på den skole hvor Tea arbejder. For både Janus og Simone er det kærlighed ved første blik, og skønt de begge er afsat til anden side, er der ikke megen tøven i den gensidige tiltrækning. Det handler alene om, hvornår de skal fortælle til deres respektive partnere, Tea og Tomas, at de vil flytte sammen.

Tomas er dybt afhængig af Simone, og Tea møder udfordringer, hvor hun har hårdt brug for Janus’ støtte, så timingen er ualmindelig dårlig for den nye forelskelse, og nyheden modtages på enhver måde negativt, og den får dødelig udgang.

Som et særligt raffinement har Tilgiver dig en fortæller, et menneske der fra den psykiatriske forvaring taler om mord og selvmord. Vi ved først til sidst hvem det er.

Tomas og Tea er som taget ud af hverdagen, og Simone er ok med sin kærlighed og sin irritation over den stadigt mere klæbende Tomas.

I modsætning til de andre aktører virker Janus overgearet:

Han møder op hver dag på skolen med uroen sitrende i kroppen som en tropisk febersygdom og Simones ansigt flimrende for sit blik.

Han agerer hensynsfuldt, indtil han til sidst gør det modsatte. Det giver dels et indtryk af, at han overspiller, leger teenager og måske har fortjent sin tragiske skæbne, og dels er det vanskeligt at få øje på, hvad kvinderne ser i ham og hans midaldrende koncentration af egoisme og floskelaffyring.

Nis Jakob

Tilgiver dig

176 sider

Jakobs Press

Udgivet: 2017

E-bog

Kærlighedsthriller

Birte Strandby