Kogebøger 2009
Seks bøger om mad, sundhed og kogekunst
Kernesund Økomad
Politikens forlag 2009
Lev uden gluten, sukker og mælk. Denne bog er den 4. Bog i Kernesund-rækken.
Mad til folket
“Glade og varme opskrifter til helt almindelige familier, som ønsker liv i deres køkken i hverdagen” siger Nikolaj Kirk om sin kogebog.
Det er enkle og letforståelige opskrifter med ingredienser vi alle kan finde i supermarkedet.
Der er nogle gode billeder af den ret der beskrives, og fremgangsmåden er let og klar.
Kirks mission er at skabe lækker mad som er simpel, og lige til at gå til. Han skærer helt ind til benet med et ønske om, at vi forstår vigtigheden i at lave god, ordentlig og varieret mad helt fra bunden af, og at denne proces er fyldt med den gode energi og skabt til hygge. Hverdagsmad, også for de travle moderne mennesker.
Grøn & Skøn – på 8 uger
Sophie Uliano er øko-guru, bor i Hollywood og har skrevet denne bog som en hjælpende hånd til kvinder der ønsker at ændre deres hverdag, men ikke ønsker at gå på kompromis med deres mere glamourøse sider.
Uliano stiller gerne spørgsmål til læseren: Hvordan du kan ændre din hverdag? Hvad vil det sige at være grøn? Bogen er et skønt opslagsværk til at få et mere bæredygtig og grønnere livsstil. Gode tips og råd om skønhed, hjemmet, fitness, shopping, rejser, haven, hvordan du kan spare penge, yoga øvelser, opskrifter, To Do lister, små finurlige quizzer….
Det er en bog der starter lige der, hvor du selv ønsker, den skal starte! Det er ikke
nødvendigt at følge den slavisk fra start til slut. Bogen har 8 kapitler, og hun skriver, at hvis der er et kapitel der fanger læserens øje, så kan du bare starte der! Grøn & Skøn på 8 uger er skrevet i et energisk sprog, og den er en fornøjelse at læse.
Sukkersheriffen – Få styr på dine sukkervaner
Bogen tager udgangspunkt i Sundhedsstyrelsens anbefalinger, og er fyldt med sund viden.
Her er beskrivelser af typiske sukkerudfordringer med børn i 0-13 år, og det er inddelt i 3 års perioder. Sukker er dog tilladt, men i små kontrollerede mængder. Nul is, slik, sodavand fra mandag til fredag, men i weekenden må sukkeret gerne komme ind. Dog stadig i en kontrolleret form! Der er humoristiske indslag, fakta om sukker, praktiske tips, billeder, opskrifter på lækre mellemmåltider, hvordan børnefødselsdagen også kan se ud, og hvordan vi får alt det sunde grønne ind som lækkert tilbehør.
Tegneren Nikoline Werdelin har lavet nogle tegninger og striber, som sætter de almindelige dagligdags situationer i perspektiv.
Vibeke Lund er sundhedscoach og kostvejleder med udgangspunkt i en uddannelse som Proffesionsbachelor i ernæring og sundhed med speciale i humanernæring.
Lene Outzen Foghsgaard er journalist og har skrevet flere artikler om børn og sukker.
Spis dig gravid
Bogens forfattere vil gerne gøre dig opmærksom på at en kostomlægning kan forøge dine chancer for graviditet. Din kost og kønshormoner hænger sammen. Og når der er styr på din kost, så forøger du dine chancer for at blive gravid.
Mange kvinders Insulintal er for højt. Spis kost der mindsker behovet for Insulin.
Mere køkkenrevolution fra Umahro
Umahro laver sund mad, og hans grundprincipper er; ingen sukker, ingen tomme kulhydrater, ingen kompromiser hvad kvalitet og sundhed angår, optimal udnyttelse af tiden i køkkenet, så der er mere tid til dig selv og din familie. Det er en kogebog med masser af farvestrålende mad, der får tænderne til at løbe i vand, og jeg vil påstå at ALLE kan lave Umahros mad. Han beder os om, at tænke over hvad vi putter i munden. Og den gode mad vi giver kroppen, får vi tilbage mange gange i form af en ny energi! Hvorfor nøjes med O.K. Mad, når du kan lave det bedste? Umahros mad opfordrer dig til at tænke udover det sædvanlige, men med ingredienser du kender. Genopdag glæden ved at lave sund mad med ny energi!