Endnu et underholdende bidrag til fantasygenren, denne gang i form af et behageligt sammenstød mellem tekster der minder om Kaaberbøls Skammer-serie og fantasi a la Tamora Pierce gavmildt suppleret med dansk humor og et eller andet dermed forbundet hyggeelement, så dramaet trods spændingen aldrig bliver virkeligt grimt.

Filippa har en drageunge. Det er en sød lille drage, men desværre har den i perioder forgrebet sig på andres ejendom, kyllinger osv., og landsbyboerne er ret trætte af den, og de er også trætte den frihandel som Filippas far, borgmesteren, har tilladt, så alle mulige kan sælge deres varer på markedet i Stolpeby. Trods muligheden for demokratiske valg er oprøret på vej, og værre bliver det, da troldmanden kommer til byen for at stjæle drageungen. Filippa og vennen Stakke påtager sig opgaven med at fragte drageungen ud til Dragesletten, og det bliver – naturligvis – en farlig rejse. Blandt andet indfanges Filippa og Stakke i nabobyen, fordi den lokale børnehjemsbestyrerinde får besøg af de kommunale myndigheder, der afhængigt af antallet af børn på børnehjemmet skal afgøre størrelsen af bevillingerne for det kommende år.

Et andet underholdende indslag er Elvida, Stakkes mor, der er sandsigerske. Stakke behøver aldrig at fortælle, hvor han er. Det ved hans mor altid. Til gengæld kan hun også i hans hånd læse, hvad han har tænkt sig at lave, hvilket rummer den for forældre umådeligt praktiske mulighed, at de kan opdrage på forhånd. For Stakke er det knap så praktisk.

Ellers rummes hele fantasy-galleriet: Trolde, hekse, kentauere, enhjørninge, lindorme, raner og naturligvis de der håbløst akavede mennesker, der både laver ulykker og redder verden.

Filippa og troldmanden
Forfatter: Esther Rützou
296 sider.
Forlag: Gyldendal
Udgivet: 31.03.2009
Birte Strandby